„Asta e atitudinea, trebuie să luptăm până la sfârșit. Dar trebuie să rămânem și cu picioarele pe pământ”

Andreea Giuclea 3 decembrie 2017

Pe cât de demoralizate păreau în prima repriză, când nu reușeau să oprească ploaia de goluri marcate de Ana Gros, pe cât de încrâncenate au revenit de la vestiare după pauză, pe atât de fericite au apărut hanbdalistele României în zona de interviuri la finalul meciului, bucuroase că au reușit să revină și să câștige un meci care părea să se îndrepte dramatic în cealaltă direcție.

Pe rând, au vorbit de cât de mândre sunt de cum au luptat, de faptul că au crezut în ele și în victorie, și că nu au căzut psihic niciun moment, așa cum spunea și selecționerul Martin Ambros.

„Mă bucur foarte mult și sunt mândră de noi că am reușit să ne revenim. Am crezut în noi până la sfârșit, am fost foarte unite, avem spirit de echipă, am luptat pentru fiecare minge și cred că meritam această victorie”, a spus portărița Denisa Dedu, care a avut câteva intervenții importante în a doua repriză.

„E normal să ne aducem aportul în momentele importante, mă bucur că am reușit și cred că fiecare a contribuit din plin în momentele cheie. Ana Gros e o jucătoare foarte valoroasă, dar în a doua repriză fetele au reușit să-i facă față, și m-au ajutat și pe mine.”

Și Crina Pintea, stâlpul din apărarea României și marcatoare a șase goluri, a vorbit de importanța anihilării jucătoarei-cheie a Sloveniei. „Am început destul de greoi, dar pentru noi a fost important că n-am cedat deloc și că am luptat pentru fiecare minge și pentru fiecare acțiune, atât în atac, cât și în apărare. A fost important s-o anihilăm pe jucătoarea lor forte, Ana Gros, am reușit în a doua repriză, n-a mai înscris atât de mult ca în prima, și cred că asta ne-a ajutat foarte mult.”

Un alt element important al victoriei a fost faptul că în a doua repriză, toate jucătoarele au părut să-și ridice nivelul, să fie mai lucide și mai precise. Una dintre ele a fost centrul Eliza Buceschi, care a înscris cinci goluri în partea a doua. „Mă gândesc ca de-acum să vin la sală cu jumătate de oră mai devreme”, a glumit Eliza în intervenția de la TelekomSport. „Noroc că tragem linie doar după cele 60 de minute… Am început mai slab, și eu, și echipa, dar nu am cedat niciun minut, am crezut în noi, iar la finalul meciului a ieșit ceea ce ne-am propus. Apărarea a fost punctul mai slab, pentru că în prima repriză nu am reușit să o blocăm pe Ana Gros, care în prima repriză a marcat din orice poziție, la fel ca în meciul de ieri (victoria cu Franța n.a.). După ce am trecut la o apărare avansată, cu Alice (Elisei) om la om la Ana, le-am blocat mai ușor, apoi am mers în atac și lucrurile au devenit mai ușoare”, a adăugat Eliza, una dintre cele mai bune jucătoare ale României într-o zi în care nimeni nu a jucat slab, și toată lumea s-a ridicat în același timp. „Ne vom mai bucura 30 de minute de victoria asta, după care mergem la hotel să pregătim meciul cu Spania”, a mai spus Eliza, înainte să menționeze și ea putere de revenire a echipei.

„Chiar dacă am început mai greu în primele 15 minute, nu am cedat niciun minut. Ne-au condus cu patru-cinci goluri, dar mereu am simțit că suntem în joc și s-a văzut acest spirit al nostru de care vorbește toată lumea.”

So HAPPY and so PROUD! ✌????2 more points ! Hai Romania ????????!! #handballwm

A post shared by Eliza Buceschi (@eliza.buceschi) on

Bucuria trebuie însă temperată, crede tot ea. „Suntem abia la începutul competiției, trebuie să ne dozăm efortul, dar mă bucur că am făcut azi niște lucruri minunate. Ne mai bucurăm puțin, apoi vom merge la hotel și vom începe să pregătim următoarea partidă. La un campionat mondial, degeaba joci bine cinci meciuri la rând dacă pe al șaselea îl joci rău și pleci acasă. Așa că trebuie să stăm cu picioarele pe pământ și să dăm tot ce avem mai bun la toate meciurile.”

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.