„Dedicăm victoria fanilor, dar rămânem cu un gust amar. Acest meci a fost ca tot sezonul, cu urcușuri și coborâșuri.” Jucătoarele CSM-ului privesc imaginea de ansamblu

Andreea Giuclea 13 mai 2018

Mai liniștite, mai zâmbitoare și mai împăcate cu felul în care au jucat. Așa au încheiat jucătoarele CSM-ului acest FINAL4, unul în care nu au realizat ce și-au propus și în care au arătat, ca în tot acest sezon, două fețe opuse între care au oscilat.

Asta a fost și principala concluzie pe care au subliniat-o la finalul victoriei cu Rostov din finala mică. Că aceste oscilații sunt consecința anului dificil și fluctuant. Că e greu într-un astfel de context să ai constanță, să formezi o echipă, să respecți un stil de joc unitar și să găsești echilibrul pe care îl au echipe cu mai multă stabilitate.

„Azi am jucat fără presiune”, a spus Iulia Curea, completată de Cristina Neagu: „Cele două meciuri nu se pot compara, motivația și presiunea au fost ieri față de azi, trebuie să fim realiști să vedem și că Rostov a fost o echipă foarte dezamăgită și lipsită de energie, mai ales în prima repriză. Dar noi am jucat mai bine pe tot parcursul meciului și chiar dacă am câștigat doar la un gol, e o victorie meritată. Eu personal rămân extrem de frustrată și de dezamăgită că nu am câștigat ieri, dar Gyor a fost un adversar extrem de puternic”, a spus interul stânga.

Colege de camere, cele două au stat de vorbă toată noaptea despre ce n-a mers ieri și au hotărât să joace în primul rând pentru fani, a spus Iulia. „Eu n-am putut să dorm azi noapte. Stau cu Cristina în cameră și am avut o noapte lungă, ne-am plâns una la cealaltă. Vorbim mult despre handbal, poate prea mult. Ne-am gândit ca acest meci, finala mică, să le-o dedicăm acestor fani, acestor oameni minunați care ne urmează peste tot.”

„E o medalie de bronz pe care ne-am dorit-o foarte tare pentru noi ca echipă, pentru fetele care părăsesc echipa la sfârșitul sezonului, dar mai ales pentru acest public minunat care a venit la Budapesta și care ați văzut cum ne-a susținut și azi, chiar și după dezamaăgirea de ieri”, a spus și Cristina.

Deși CSM a fost egalată de Rostov pentru scurt timp, Iulia spune că n-au simțit pericolul de a pierde. „Nu am simțit niciodată că ne pot bate, dar așa se întâmplă, acest meci a fost exact ca tot sezonul, cu urcușuri și coborâșuri. Pentru că le-am condus cu destule goluri și ar fi trebuit practic să stăm relaxate până la final.”

„E greu ca într-o lună să începi să joci altfel de handbal”

Despre dificultatea de a construi într-un mediu instabil a vorbit și Aneta Udriștioiu: „Puteam facem mai mult ieri, dar având în vedere sezonul pe care l-am avut, a fost foarte dificil. Nu-mi dau seama unde am greșit, ce-am făcut bine și ce-am făcut rău, până la urmă a fost un sezon nu foarte reușit și asta cred că s-a văzut și în aceste meciuri. Îmi pare rău că n-am câștigat ieri, am fost dezamăgită de noi, la cum am jucat nu cred că puteam juca mai bine nici dacă intram eu în teren. Echipa noastră are valoare și îmi pare rău că nu am demonstrat ieri, era meciul cel mai important. Sper ca anul viitor să fie unul mult mai bun.”

Aneta a răspuns și observației lui Per privind nerespectarea sistemului de joc stabili: „Sunt multe de spus, am avut o perioadă în  care am lucrat cu Helle, apoi a venit el cu altă strategie, cu alt stil de joc. E foarte greu ca într-o lună să începi să joci altfel de handbal. Bineînțeles că el ne-a dat niște trasee, dar într-o lună de zile nu poți să rezolvi toate lucrurile astea, ne trebuie timp.”

Iulia Curea a încheiat cu o concluzie care privește către imaginea de ansamblu: „Avem puterea să o luăm de la capăt, am tras niște concluzii la care ne-am gândit azi noapte. Până la urmă CSM București s-a calificat în ultimii trei ani la fiecare Final4, eu cred că e o performanță destul de mare și un rezultat extraordinar pentru România. Nu e o echipă înființată de 25 de ani, dacă e să comparăm cu Oltchimul, și eu cred că ar trebui să ne bucurăm de aceste rezultate, să ne bucurăm că avem o echipă în București, să ne bucurăm că se investește în handbalul românesc.”

„Pentru mine nu s-a schimbat nimic față de ieri, am același gust amar. Doar că e mai frumos să termini o victorie. Normal că avem o dispoziție mai bună, dar întotdeauna e mai frumos să joci finala mare.”

***

Abonează-te AICI  la Newsletter-ul săptămânal Lead!

În fiecare început de săptămână primești pe mail gratuit o sinteză sumară și bine proporționată de info, lecturi recomandate și opinii. Te ținem informat cu ce este într-adevăr relevant de știut în sport. Ignoră zgomotul, alege informația!

În plus, afli din timp surprizele pe care le pregătim la Lead în perioada următoare

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.