Încă o performanță frumoasă la tenisul de masă: juniorii au câștigat trei medalii la Campionatele Mondiale, sunt cei mai buni dintre europeni

Ciprian Rus 1 decembrie 2017

UPDATE:

Cristian Pletea și Adina Diaconu au disputat sâmbătă seara, târziu, semifinala competiției de dublu mixt din cadrul Mondialelor de Junipori de la Riva del Garda, împotriva perechii chineze Fei Xue și Manyu Wang.

Juniorii noștri au făcut două seturi foarte strânse, dar au pierdut, în final, cu 4-0, obținând a treia medalie de bronz a delegației române, după cele din probele pe echipe.

ARTICOLUL INIȚIAL:

Trei medalii de bronz pentru lotul național de juniori la Campionatul Mondial de Tenis de Masă pentru Juniori de la Riva del Garda! La doar un an după ce jucătoarele Adina Diaconu și Andreea Dragoman au câștigat prima medalie de aur în proba feminină de dublu la Campionatele Mondiale de Juniori din Cape Town, în Africa de Sud, tenisul de masă românesc revine cu o nouă confirmare că avem un viitor frumos la acest sport.

Tinerii noștri tenismeni au avut deja, în vară, rezultate de senzație la Europene, dar adevărata valoare tot la Mondiale se vede, într-un sport dominat de țările asiatice. Cu atât mai mare performanța echipelor de junioare și de juniori, care s-au calificat în semifinalele Mondialului din Italia, acolo unde doar echipe din Asia au reușit să acceadă în acest an.

Junioarele au învins în grupe Taipeiul și Cehia, apoi puternica echipă a Germaniei, în sferturile de finală, garantându-și astfel medaliile de bronz. La rândul lor, juniorii au trecut în faza grupelor de Coreea de Sud și Suedia, apoi de echipa Statelor Unite ale Americii, în sferturile de finală. În semifinale, și fetele, și băieții, au avut ghinionul de a da peste echipele Chinei, și ambele au pierdut cu același scor, 0-3.

Dacă fetele sunt la a șasea medalie pe echipe și a treisprezecea la Mondiale (1 aur, 1 argint și 9 bronzuri), pentru băieții antrenați de Mădălin Ionașcu și Alex Gheorghe medalia din Italia marchează o premieră extraordinară.

Echipa fetelor, coordonată de Petre Arnăutu și Marian Filipaș, a fost compusă din Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Taina Plăian și mezina Elena Zaharia. Echipa băieților a fost formată din Cristi Pletea, Rareș Șipoș, Dragoș Oprea și Alin Spelbuș.

Vineri seara, pe 1 decembrie, echipa de le dublu mixt, Cristian Pletea și Adina Diaconu, a reușit o performanță fantastică prin victoria în sferturi în fața dublului Haidong Xu – Tianyi Qian (scor 4-2). Victoria le asigură un loc în semifinale și ne garantează a treia medalie la Mondiale! Pe 2 decembrie urmează semifinala contra unei alte echipe chineze, Xue Fei – Wang Manyu.

Între timp, în probele individuale, juniorii Cristian Pletea, Florin Spelbuș, Rareș Sipoș, Tania Plăian, Andreea Dragoman, Elena Zaharia și Adina Diaconu au trecut cu toții de primul tur și sunt în top 32 la Riva del Garda. Turul următor va avea loc tot pe 2 decembrie.

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.