Lupta pentru semifinale: România întâlnește Hong Kong pentru „careul de ași” al Mondialelor de tenis de masă. Fetele vor să îi răzbune pe băieți

Ciprian Rus 3 mai 2018

După ce a învins, într-o singură zi, două puteri asiatice, Taipei și Coreea de Nord, și a câștigat grupa de calificare (în ciuda unor șicane organizatorice care ne-au costat meciul cu Olanda), echipa feminină de tenis de masă a României joacă azi, de la ora 17, împotriva fetelor din Hong Kong pentru un loc în semifinalele Campionatului Mondial din Suedia.

Câștigătoare în optimile parțiale, după ce a trecut chiar de Taipei, cunoștința noastră din Grupa C de la Halmstad, Hong Kong întâlnește România, locul 6 mondial, din postura de favorită numărul 4 a competiției.

Motivată de revenirea spectaculoasă în clasament, după un meci pierdut în prima zi, și contând pe forma excelentă a Elizei Samara și a lui Bernadette Szocs, neînvinse în competiție, România are ambiția să ducă mai departe „fenomenul” despre care toată lumea vorbește, acum, în Suedia.

„E oare un fenomen? Nu! E rezultatul muncii și efortului susținut în mai bine de o decadă. Da, e fenomenală această performanță, dacă ne gândim la resursele relativ modeste și la atenția relativ puțină acordată acestui sport în România. România este <<cenușăreasa>> care ajunge în lumea elitei sportive, unde strălucește lângă echipele <<regine>> ale lumii. România este echipa care mai întâi a fisurat zidul chinezesc la Europene, învingând pe rând toate echipele de pe continent, iar acum zdruncină previziunile tuturor și se poate alătura Chinei, Japoniei și Coreei de Sud în careul de ași al tenisului de masă mondial. Ținta noastră e un loc pe podium la aceste mondiale, care ne-ar apropia de medalia olimpică”, spune Beatrice Romanescu, Manager Marketing & PR al Federației Române de Tenis de Masă.

„După surpriza neplacută pe care am avut-o în meciul cu Olanda, am reușit să facem două rezultate formidabile, 3-0 cu China Taipei și 3-1 cu Coreea de Nord, și așa am terminat pe locul 1 într-o grupă foarte puternică. Sperăm să facem o surpriză frumoasă în sferturi.” – Daniela Dodean

„Nu, nu ne-a fost scris în stele! Determinarea de a nu renunța și de a crede în propriile noastre puteri este ceea ce ne-a ajutat să ne calificăm în sferturile de finală ale campionatului mondial pe echipe. Competiția continuă!” – Bernadette Szocs

*

Meciul România – Hong Kong va fi transmis la TV pe EUROSPORT 2 și online, pe tv.ITTF.com.

*

Băieții pierd dramatic calificare din grupe

Dacă vor învinge azi echipa din Hong Kong, fetele noastre vor răzbuna, astfel, înfrângerea dureroasă de ieri noapte a băieților noștri. După victoriile spectaculoase cu Slovenia (3-0) și Egipt (3-0), băieții antrenați de Andrei Filimon aveau în ultima rundă a grupei un meci decisiv cu Hong Kong.

Jucătorii noștri au condus cu 2-0 la general, după punctele obținute de Szocs Hunor și de Ovidiu Ionescu. Tânărul Cristi Pletea și-a pierdut, însă, meciul, în ciuda unei evoluții fantastice, mai ales în defensivă, iar starea de nervozitate care s-a transmis echipei i-a tras în jos pe învingătorii din primele meciuri.

Mai întâi, Ovidiu Ionescu a pierdut în decisiv, pentru ca Szocs Hunor să piardă, la 9, ultimele două seturi, după ce condusese cu 2-1. La masculin, România continuă competiția pentru locurile 13-24.

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.