Noi șanse la medalii: Cătălina Ponor și Larisa Iordache merg împreună în finala de la bârnă

Andreea Giuclea 20 aprilie 2017

După emoțiile gimnastelor debutante din prima parte a zilei, seara a aparținut starurilor consacrate. Cătălina Ponor și Larisa Iordache s-au calificat în finala la bârnă. Ponor a fost aproape și de finala la sol, dar arbitrii au revizuit exercițiul după încheierea competiției și i-au scăzut nota, lăsând-o în afara finalei.

*

De fiecare dată când crainicul o prezintă pe Nadia Comăneci în Sala Polivalentă din Cluj, legenda gimnasticii românești se ridică în picioare, la tribuna oficială, și primește un standing ovation. Spectatorii – care azi au umplut sala până la ultimul scaun – aplaudă clipe îndelungate, privind spre ea, iar ea le face cu mâna zâmbind.

Larisa Iordache e gimnasta care o are ca idol pe Nadia – așa a prezentat-o crainicul pe Larisa, care s-a reîntors într-un concurs oficial după un an complicat. A început cu paralelele, la care s-a antrenat mai intens în ultima perioadă, inclusiv în săptămânile în care a fost accidentată, dar unde n-a prins finala, clasându-se pe locul 11.

A urmat bârna, aparatul care le-a dat bătăi de cap gimnastelor tinere Ioana Crișan și Olivia Cîmpian câteva ore mai devreme. Experiența concursurilor, poate și dorința de a reveni cu șanse la medalii, au ajutat-o stea tare pe bârnă, așa cum i-au strigat din tribună spectatorii. La fel i-au strigat și Cătălinei Ponor, care a urmat imediat după ea.

Larisa a primit cea mai mare notă din concurs, 14.566, și s-a calificat de pe locul unu în finală. Acolo își dorește să rămână. „A fost bine, pot și mai bine, sper ca duminică să mă concentrez și să-mi iasă o bârnă foarte bună. Am avut emoții, dar plăcute. A fost un vibe foarte plăcut în sală de când am intrat, oamenii au fost foarte călduroși cu noi, cu mine și cu Cătălina.”

Cătălina s-a calificat și ea în finala la bârnă, de pe locul 4, dar n-a fost pe deplin mulțumită de exercițiul ei. „Nu m-am gândit la notă sau pe ce loc sunt, important pentru mine e că m-am calificat și că în finală pot să-mi ating obiectivul. Bineînțeles că se poate mai bine, sunt încrezătoare. Publicul a fost minunat, am fost încântată să-mi aud numele, au fost mulți fani veniți să se susțină.”

La sol, Cătălina și-a prezentat noul exercițiu și inițial a crezut că s-a calificat în finală, de pe locul 4. După încheierea concursului, însă, arbitrii au revizuit exercițiul, căruia i-au scăzut dificultatea (scorul D), iar Ponor a căzut în afara primelor opt.

 

Corespondențele de la Cluj și celelalte articole dedicate Campionatelor Europene de Gimnastică Artistică Petrom sunt oferite, pe Lead.ro, de OMV Petrom.

Urmărește secțiunea dedicată pe Lead.ro ca să nu ratezi niciunul dintre articole.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.