România bate Olanda, multiplă campioană continentală, se califică direct la Europenele feminine de tenis de masă. Băieții calcă și ei pe urmele fetelor

Ciprian Rus 24 ianuarie 2017

Echipa națională de tenis de masă rămâne în prim-planul sportului românesc și în 2017. După ce în toamnă ne-a adus un aur și trei medalii de bronz la Europene, iar pe final de an primul titlu mondial la juniori, acum, naționala feminină a reușit o calificare directă la Campionatul European din acest an, găzduit de Luxemburg.

Antrenate de Viorel Filimon, fetele au trecut și la București de puternica echipă a Olandei (de patri ori campioană a Europei), după ce învinseseră în deplasare cu 3-1. Cu Eliza Samara și Dana Dodean având probleme de sănătate, România nu a jucat la potențial maxim, dar, chiar și așa, s-a impus, până la urmă, cu 3-2 și le-a împins la baraj pe olandeze.

Mezina Bernadette Szocs avea să fie vedeta serii, prin victoria din meciul al treilea, la scorul general de 1-1, în fața chinezoaicei naturalizate Jie Li, jucătoare din top 30 mondial. Elegantă și agresivă, „Berni” a contracarat perfect jocul defensiv incredibil al lui Li și a adus punctul care, practic, a decis calificarea.

Cu Britt Eerland în formă mare, învingătoare în fața vedetelor noastre, Samara și Dodean, Olanda a dus soarta victoriei până în meciul al cincilea, acolo unde Dodean a executat-o rapid pe Rianne Van Duin, în doar trei seturi.

Ca urmare a calificării directe din grupa de trei cu Olanda și Grecia, România va fi cap de serie la Europenele din acest an.

Rezultatele

Samara – Van Duin 3-1 (11-8, 8-11, 11-3, 11-7)
Dodean – Eerland 2-3 (10-12, 6-11, 12-10, 13-11, 8-11)
Szocs – Li 3-1 (11-8, 8-11, 11-9, 7-11, 11-5)
Samara – Eerland 1-3 (9-11, 11-7, 8-11, 8-11)
Dodean – Van Duin 3-0 (11-4, 11-8, 11-2)

La scurt timp după victoria spectaculoasă a fetelor, a venit și confirmarea din partea băieților. Echipa națională masculină, antrenată de Andrei Filimon, a trecut în deplasare, cu 3-1, de echipa Cehiei, pe care o bătuseră greu la București, cu 3-2.

Băieții au început mai greu, iar Hunor Szocs, fratele eroinei din meciului fetelor, a pierdut greu la Dmitri Prokopcov, 3-2. Au urmat însă două victorii reconfortante, cu 3-0, ale lui Ovidiu Ionescu, la Tomas Konecny, și Adi Crișan, la Lubomir Jancarik. Ovidiu Ionescu avea să închidă meciul cu un 3-1 la Dmitri Prokopcov.

Cu două victorii în fața Cehiei și cu un 3-0 în fața Turciei, în deplasare, băieții își câștigă și ei grupa de calificare pentru Campionatul European.

 

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.