Start la calcule! România joacă meciul de deschidere la Euro 2016. Întâlnim Franța, apoi Elveția și Albania

Lead.ro 12 decembrie 2015

Fotbalul românesc mai are un motiv în plus să capete puțină culoare în obraji: nu doar că suntem calificați la Euro 2016, dar îl mai și deschidem! 

Și nu numai că îl deschidem, dar, dintr-o dată, ne facem calcule dintr-o perspectivă parcă mai relaxată, încurajați de rezultatele tragerii la sorți. Care ne-a trimis alături de țara organizatoare, Franța, de Elveția și de debutanta Albania, cea pe care și-o dorea toată lumea în grupă.

În premieră, România are oportunitatea deschiderii turneului final împotriva Franței, pe 10 iunie, de la ora 22:00, pe Saint Denis. O situație care schimbă un pic datele problemei acestui meci; limpede, presiunea primului meci e întotdeauna foarte mare pentru o țară organizatoare.

Rămânem apoi în Paris pentru meciul al doilea, unul dificil, dar la care putem să emitem pretenții: Elveția va fi adversara de pe Parc des Princes, pe 15 iunie, de la ora 19:00. Încheiem cu Albania, în ceea ce ar putea fi un meci decisiv pentru calificare. Ne mutăm la Lyon pentru acest meci, pe 19 iunie, de la ora 22:00.

„Avem avantajul programului, ne ajută că jucăm primele două meciuri la Paris, plus zile suficiente de refacere între meciuri, cinci zile, respectiv patru zile. Iar Albania e o echipă pe care ne-o doream. Obiectivul nostru este calificarea din această grupă”, a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF, pentru Dolcesport.

Avem multe opțiuni pentru ieșirea din grupe: se califică în optimile de finală primele două locuri şi cele mai bune patru din cele şase locuri 3. Iar dacă vrei să-i urmezi pe tricolori în Franța, de luni sunt scoase la vânzare 800.000 de bilete pentru fanii echipelor calificate.

Lead va continua prezentarea adversarelor noastre, dar și evaluarea echipei naționale a României cu jumătate de an înainte de întoarcerea ei în lumea bună a fotbalului european.

 

 

Distribuția completă a grupelor:

Grupa A: Franța, ROMÂNIA, Albania, Elveția

Grupa B: Anglia, Țara Galilor, Slovacia, Rusia

Grupa C: Germania, Irlanda de Nord, Ucraina, Polonia

Grupa D: Spania, Turcia, Cehia, Croația

Grupa E: Belgia, Irlanda, Suedia, Italia

Grupa F: Portugalia, Islanda, Ungaria, Austria

Meciurile se joacă pe 10 stadioane, între 10 iunie – 10 iulie (Paris, Saint-Denis, Marseille, Lyon, Lille, Bordeaux, Toulouse, Lens, Nice, Saint-Etienne).

 

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.