LEAD
Jocurile Olimpice 2016

Alina Vuc pierde lupta din optimi, atletele Claudia Bobocea și Florina Pierdevară ratează drumul către semifinale

 ATLETISM

Update 17:10

Florina Pierdevară a terminat cursa din calificări pe al șaptea loc și a ratat linia dreaptă spre semifinale. Pierdevară a terminat cu timpul 2:03:32. Claudia Bobocea s-a clasat pe șase la aceeași probă, cu timpul 2:03:75.

LUPTE

Update 16.50

Luptătoarea Alina Vuc pierde în calificări, la categoria 48 kilograme, în fața indiancei Vinesh, 10-0. Alina a fost atenționată după 80 secunde pentru pasivitatea stilului, în timp ce indianca îi lua spatele detașat și primea două puncte pentru o trecere, o lovitură laterală, conducând cu 4-0 în prima repriză, unde a și insistat pentru dezechilibrarea Alinei. Românca – atenționată din nou că nu atacă. Vinesh a revenit cu o coborâre de nivel, o proiectare, practic a făcut ce-a vrut pe toată durata meciului, 6-0 în prima repriză.

În cea de-a doua repriză, Alina a atacat picioarele indiencei fără succes și a primit rapid al treilea avertisment, tot pentru pasivitate. Toate tentativele ei au fost dejucate de Dinesh , care a proiectat-o la sol și a primit patru puncte. Meciul s-a încheiat aici, din superioritate tehnică. Alina a cerut un challenge și confirmarea a venit din partea juriului, după ce a revăzut filmarea, că a fost un procedeu de patru puncte (dacă una dintre luptătoare conduce la o distanță de 10 puncte, câștigă meciul).

Mai există o șansă în recalificări pentru Alina, însă depinde foarte mult de evoluția celorlalte luptătoare.  

*

Articol inițial

Luptătorul Alin Alexuc a fost aproape de o medalie de bronz noaptea trecută, dar a cedat finala mică în fața luptătorului turc Cenk İldem, alăturându-se sportivilor români care au părăsit în lacrimi turneul olimpic. Celălalt luptător român care a concurat ieri, Ion Panait, a cărui poveste impresionantă am scris-o aici, a pierdut încă din primul tur.

Atleta Alina Rotaru n-a reușit să se califice în finala probei de săritură în lungime, iar gimnastica a încheiat fără medalii prezența la Rio, Andrei Muntean terminând finala la paralele pe locul șase, o performanță bună pentru el.

Luptele mai au o șansă azi, prin Alina Vuc, iar atletismul continuă cu proba de 800 metri.

Programul de azi al românilor:

  • Emilia Alina Vuc luptă la categoria 48 kilograme, în calificări de la ora 16:32. Finala are loc de la 22:00.
  •  Atletele Claudia Bobocea și Florina Pierdevară aleargă de la 16:55 în seriile probei de 800 metri. Florina Pierdevară a concurat și la în proba de 1.500 m, dar a ratat calificarea în semifinale, terminând pe locul 12, cu timpul de 4 min 11 sec 55/100, cel mai bun în acest sezon.

Best of the rest:

  • Plaja Copacabana se pregătește de finala feminină la volei pe plajă, iar localnicii își pun speranțele în echipa braziliană formată din Agatha Bednarczuk și Barbara Seixas de Freitas, care a trecut în semifinale de americancele Kerri Walsh Jennings (triplă campioană olimpică) și de noua ei parteneră, April Ross. De partea cealaltă a fileului e o echipă din Germania, Laura Ludwig și Kira Walkenhorst, care a eliminat în semifinale echipa favorită a turneului, formată din braziliencele Larissa França și Talita Rocha.
  • Încep sferturile de finală la baschet. Spania întâlnește Franța, Croația-Serbia, Argentina-SUA și Lituania-Australia.
  • Handbalul masculin își alege semifinalistele. Pentru cele patru locuri se ceartă opt echipe: mai întâi Brazilia și Franța (de la ora 16.00), mai apoi Germania și Qatar (19.30), Danemarca și Slovenia (23.00), Croația și Polonia (02.30).
  • Usain Bolt e încă în grafic pentru un record fără precedent: aur olimpic la 100m, 200 m și 4x100m la trei competiții olimpice consecutive. La Rio are deja titlul la 100 m, iar azi aleargă în semifinala probei de 200 m.
  • Finale la atletism și o poveste controversată. Probele feminine de 200m garduri, 100m garduri și săritura în lungime își vor cunoaște azi noile campioane olimpice. Iar în proba de 800m o vedem pe campioană mondială din 2009 Caster Semenya, o atletă din Africa de Sud căreia i-a fost interzis să concureze un an, fiind supusă unor teste de stabilire a genului. Rezultatele n-au fost făcute publice și a fost lăsată să concureze în continuare în competițiile feminine, dar nivelul ridicat de testosteron i-a adus critici care spun că are un avantaj genetic incorect față de adversare. Anul ăsta, sportiva de 25 de ani a dominat cursele de 400 și 800 metri.
Comentează articolul
Australian Open

AO, ziua 2: Djokovic face valuri în Consiliul Jucătorilor, marii capi de serie trec, icnetele revin în discuție

16 ianuarie 2018
Camelia Butuligă

Djokovic produce mai multe titluri ca președinte al Consiliului Jucătorilor decât ca jucător Revenirea lui Novak Djokovic în tenisul competitiv a mers ca pe roate, cu o victorie ușoară în minim de seturi contra lui Donald Young. Serviciul refăcut din cauza accidentării la cot pare chiar mai puternic decât în trecut. ”Am jucat un tenis perfect azi… […]

Citeşte articolul
Premier League

United câștigă la scor și îl curtează tot mai insistent pe Sanchez, problemele se ţin lanţ pentru Wenger şi Arsenal

16 ianuarie 2018
Danny Coposescu

O singură reprezentantă londoneză din „Big Six‟ a terminat etapa de Premier League cu zâmbetul pe buze. Acum câteva luni, ai fi pariat pe orice, numai pe Spurs nu. Mai ales într-un meci jucat pe Wembley. Dar uite că la jumătatea lui ianuarie, nimeni nu-l mai hărţuieşte pe Mauricio Pochettino cu întrebări despre blesteme. După […]

Citeşte articolul
Australian Open

Irina Begu reușește revenirea carierei, prinde și mai mult curaj: vrea în top 20!

15 ianuarie 2018
Treizecizero.ro

Victoria de astăzi e de ținut minte pentru Irina Begu: e una din cele mai spectaculoase reveniri ale carierei ei, iar faptul că a învins-o pe Makarova la turneul la care rusoaica a avut cele mai bune rezultate ale carierei (până azi nu pierduse niciodată în primul tur la Australian Open (!) face rezultatul și […]

Citeşte articolul
La Liga

Barcelona revine spectaculos, rupe blestemul de pe Anoeta. Pentru Real Madrid, suferinţa continuă – până când?

15 ianuarie 2018
Danny Coposescu

În fiecare sezon, San Sebastian și-a construit imaginea de călău al Barcelonei, un club care e obişnuit să fie el spaima lumii fotbalului. An după an, Barça a călătorit în Ţara Bascilor şi a plătit tribut, pentru că „La Real‟ s-a dovedit a fi un adversar mult mai periculos pe teren propriu decât tizul de […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design