LEAD
Jocurile Olimpice 2016

Alina Vuc pierde lupta din optimi, atletele Claudia Bobocea și Florina Pierdevară ratează drumul către semifinale

 ATLETISM

Update 17:10

Florina Pierdevară a terminat cursa din calificări pe al șaptea loc și a ratat linia dreaptă spre semifinale. Pierdevară a terminat cu timpul 2:03:32. Claudia Bobocea s-a clasat pe șase la aceeași probă, cu timpul 2:03:75.

LUPTE

Update 16.50

Luptătoarea Alina Vuc pierde în calificări, la categoria 48 kilograme, în fața indiancei Vinesh, 10-0. Alina a fost atenționată după 80 secunde pentru pasivitatea stilului, în timp ce indianca îi lua spatele detașat și primea două puncte pentru o trecere, o lovitură laterală, conducând cu 4-0 în prima repriză, unde a și insistat pentru dezechilibrarea Alinei. Românca – atenționată din nou că nu atacă. Vinesh a revenit cu o coborâre de nivel, o proiectare, practic a făcut ce-a vrut pe toată durata meciului, 6-0 în prima repriză.

În cea de-a doua repriză, Alina a atacat picioarele indiencei fără succes și a primit rapid al treilea avertisment, tot pentru pasivitate. Toate tentativele ei au fost dejucate de Dinesh , care a proiectat-o la sol și a primit patru puncte. Meciul s-a încheiat aici, din superioritate tehnică. Alina a cerut un challenge și confirmarea a venit din partea juriului, după ce a revăzut filmarea, că a fost un procedeu de patru puncte (dacă una dintre luptătoare conduce la o distanță de 10 puncte, câștigă meciul).

Mai există o șansă în recalificări pentru Alina, însă depinde foarte mult de evoluția celorlalte luptătoare.  

*

Articol inițial

Luptătorul Alin Alexuc a fost aproape de o medalie de bronz noaptea trecută, dar a cedat finala mică în fața luptătorului turc Cenk İldem, alăturându-se sportivilor români care au părăsit în lacrimi turneul olimpic. Celălalt luptător român care a concurat ieri, Ion Panait, a cărui poveste impresionantă am scris-o aici, a pierdut încă din primul tur.

Atleta Alina Rotaru n-a reușit să se califice în finala probei de săritură în lungime, iar gimnastica a încheiat fără medalii prezența la Rio, Andrei Muntean terminând finala la paralele pe locul șase, o performanță bună pentru el.

Luptele mai au o șansă azi, prin Alina Vuc, iar atletismul continuă cu proba de 800 metri.

Programul de azi al românilor:

  • Emilia Alina Vuc luptă la categoria 48 kilograme, în calificări de la ora 16:32. Finala are loc de la 22:00.
  •  Atletele Claudia Bobocea și Florina Pierdevară aleargă de la 16:55 în seriile probei de 800 metri. Florina Pierdevară a concurat și la în proba de 1.500 m, dar a ratat calificarea în semifinale, terminând pe locul 12, cu timpul de 4 min 11 sec 55/100, cel mai bun în acest sezon.

Best of the rest:

  • Plaja Copacabana se pregătește de finala feminină la volei pe plajă, iar localnicii își pun speranțele în echipa braziliană formată din Agatha Bednarczuk și Barbara Seixas de Freitas, care a trecut în semifinale de americancele Kerri Walsh Jennings (triplă campioană olimpică) și de noua ei parteneră, April Ross. De partea cealaltă a fileului e o echipă din Germania, Laura Ludwig și Kira Walkenhorst, care a eliminat în semifinale echipa favorită a turneului, formată din braziliencele Larissa França și Talita Rocha.
  • Încep sferturile de finală la baschet. Spania întâlnește Franța, Croația-Serbia, Argentina-SUA și Lituania-Australia.
  • Handbalul masculin își alege semifinalistele. Pentru cele patru locuri se ceartă opt echipe: mai întâi Brazilia și Franța (de la ora 16.00), mai apoi Germania și Qatar (19.30), Danemarca și Slovenia (23.00), Croația și Polonia (02.30).
  • Usain Bolt e încă în grafic pentru un record fără precedent: aur olimpic la 100m, 200 m și 4x100m la trei competiții olimpice consecutive. La Rio are deja titlul la 100 m, iar azi aleargă în semifinala probei de 200 m.
  • Finale la atletism și o poveste controversată. Probele feminine de 200m garduri, 100m garduri și săritura în lungime își vor cunoaște azi noile campioane olimpice. Iar în proba de 800m o vedem pe campioană mondială din 2009 Caster Semenya, o atletă din Africa de Sud căreia i-a fost interzis să concureze un an, fiind supusă unor teste de stabilire a genului. Rezultatele n-au fost făcute publice și a fost lăsată să concureze în continuare în competițiile feminine, dar nivelul ridicat de testosteron i-a adus critici care spun că are un avantaj genetic incorect față de adversare. Anul ăsta, sportiva de 25 de ani a dominat cursele de 400 și 800 metri.
Comentează articolul
Liga 1

„Disciplină, muncă și un dram de noroc”. 10 observații și câteva concluzii după finalul Ligii 1. Cum a câștigat CFR, de ce a pierdut FCSB?

Jucătorii CFR-ului sărbătoresc finalul unui sezon epuizant, cu Dan Petrescu pe bancă. Foto: Simion Sebastian Tataru / Sport Pictures
21 mai 2018
Ciprian Rus

1. CFR Cluj câștigă titlul în Liga 1 și, cu patru trofee, față de trei ale FCSB, devine echipa ultimului deceniu din fotbalul nostru, chiar în anul Centenarului. Cea mai veche echipă în activitate din România se reinventează a doua oară, după ce fusese la un pas de desființare la sfârșitul anilor ’90, înainte să […]

Citeşte articolul
Handbal masculin

Al doilea trofeu european pentru handbalul românesc: Potaissa Turda a câştigat Cupa Challenge la handbal masculin! 

© FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro
20 mai 2018
Lead.ro

După frumoasele performanțe ale handbalului feminin, unde SCM Craiova a câștigat – și încă entuziasmant – Cupa EHF, iar CSM București a luat bronzul în Champions League, Potaissa Turda a obținut Cupa Challenge și a închis perfect un sezon grozav pentru handbalul românesc! * La un an distanță de finala pierdută cu Sporting Lisabona, Turda […]

Citeşte articolul
Liga 1

Victoria muncii grele: CFR este noua campioană a României! Clujenii câștigă al patrulea titlu în ultimii 10 ani, FCSB pierde al treilea campionat la rând

© FOTO: Mircea Rosca / Sport Pictures
20 mai 2018
Ciprian Rus

Ștafeta a fost predată: Viitorul lui Gică Hagi a înmânat-o chiar ea, la Cluj, noilor campioni de la CFR.  În fața unor oameni emoționați și nerăbdători care au venit la stadion cu o misiune clară – să vadă cu ochii lor al patrulea titlu din istoria lui CFR Cluj – echipa lui Dan Petrescu și-a […]

Citeşte articolul
FA Cup

„The last hurrah?‟ Conte îi ia și ultima bucurie lui Mourinho. Victoria lui Chelsea în finala FA Cup deschide vara tumultoasă care urmează

20 mai 2018
Danny Coposescu

În puținele momente când și-a putut dezlipi ochii de la nunta dintre un prinț și o prințesă, BBC a găsit câte ceva de spus și despre finala unei competiții care avea pe vremuri propriul aer regal. Analogia pe care-o auzi cel mai des compară FA Cup cu Super Bowl în Statele Unite: o ocazie în […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design