LEAD
Jocurile Olimpice 2016

Alina Vuc pierde lupta din optimi, atletele Claudia Bobocea și Florina Pierdevară ratează drumul către semifinale

 ATLETISM

Update 17:10

Florina Pierdevară a terminat cursa din calificări pe al șaptea loc și a ratat linia dreaptă spre semifinale. Pierdevară a terminat cu timpul 2:03:32. Claudia Bobocea s-a clasat pe șase la aceeași probă, cu timpul 2:03:75.

LUPTE

Update 16.50

Luptătoarea Alina Vuc pierde în calificări, la categoria 48 kilograme, în fața indiancei Vinesh, 10-0. Alina a fost atenționată după 80 secunde pentru pasivitatea stilului, în timp ce indianca îi lua spatele detașat și primea două puncte pentru o trecere, o lovitură laterală, conducând cu 4-0 în prima repriză, unde a și insistat pentru dezechilibrarea Alinei. Românca – atenționată din nou că nu atacă. Vinesh a revenit cu o coborâre de nivel, o proiectare, practic a făcut ce-a vrut pe toată durata meciului, 6-0 în prima repriză.

În cea de-a doua repriză, Alina a atacat picioarele indiencei fără succes și a primit rapid al treilea avertisment, tot pentru pasivitate. Toate tentativele ei au fost dejucate de Dinesh , care a proiectat-o la sol și a primit patru puncte. Meciul s-a încheiat aici, din superioritate tehnică. Alina a cerut un challenge și confirmarea a venit din partea juriului, după ce a revăzut filmarea, că a fost un procedeu de patru puncte (dacă una dintre luptătoare conduce la o distanță de 10 puncte, câștigă meciul).

Mai există o șansă în recalificări pentru Alina, însă depinde foarte mult de evoluția celorlalte luptătoare.  

*

Articol inițial

Luptătorul Alin Alexuc a fost aproape de o medalie de bronz noaptea trecută, dar a cedat finala mică în fața luptătorului turc Cenk İldem, alăturându-se sportivilor români care au părăsit în lacrimi turneul olimpic. Celălalt luptător român care a concurat ieri, Ion Panait, a cărui poveste impresionantă am scris-o aici, a pierdut încă din primul tur.

Atleta Alina Rotaru n-a reușit să se califice în finala probei de săritură în lungime, iar gimnastica a încheiat fără medalii prezența la Rio, Andrei Muntean terminând finala la paralele pe locul șase, o performanță bună pentru el.

Luptele mai au o șansă azi, prin Alina Vuc, iar atletismul continuă cu proba de 800 metri.

Programul de azi al românilor:

  • Emilia Alina Vuc luptă la categoria 48 kilograme, în calificări de la ora 16:32. Finala are loc de la 22:00.
  •  Atletele Claudia Bobocea și Florina Pierdevară aleargă de la 16:55 în seriile probei de 800 metri. Florina Pierdevară a concurat și la în proba de 1.500 m, dar a ratat calificarea în semifinale, terminând pe locul 12, cu timpul de 4 min 11 sec 55/100, cel mai bun în acest sezon.

Best of the rest:

  • Plaja Copacabana se pregătește de finala feminină la volei pe plajă, iar localnicii își pun speranțele în echipa braziliană formată din Agatha Bednarczuk și Barbara Seixas de Freitas, care a trecut în semifinale de americancele Kerri Walsh Jennings (triplă campioană olimpică) și de noua ei parteneră, April Ross. De partea cealaltă a fileului e o echipă din Germania, Laura Ludwig și Kira Walkenhorst, care a eliminat în semifinale echipa favorită a turneului, formată din braziliencele Larissa França și Talita Rocha.
  • Încep sferturile de finală la baschet. Spania întâlnește Franța, Croația-Serbia, Argentina-SUA și Lituania-Australia.
  • Handbalul masculin își alege semifinalistele. Pentru cele patru locuri se ceartă opt echipe: mai întâi Brazilia și Franța (de la ora 16.00), mai apoi Germania și Qatar (19.30), Danemarca și Slovenia (23.00), Croația și Polonia (02.30).
  • Usain Bolt e încă în grafic pentru un record fără precedent: aur olimpic la 100m, 200 m și 4x100m la trei competiții olimpice consecutive. La Rio are deja titlul la 100 m, iar azi aleargă în semifinala probei de 200 m.
  • Finale la atletism și o poveste controversată. Probele feminine de 200m garduri, 100m garduri și săritura în lungime își vor cunoaște azi noile campioane olimpice. Iar în proba de 800m o vedem pe campioană mondială din 2009 Caster Semenya, o atletă din Africa de Sud căreia i-a fost interzis să concureze un an, fiind supusă unor teste de stabilire a genului. Rezultatele n-au fost făcute publice și a fost lăsată să concureze în continuare în competițiile feminine, dar nivelul ridicat de testosteron i-a adus critici care spun că are un avantaj genetic incorect față de adversare. Anul ăsta, sportiva de 25 de ani a dominat cursele de 400 și 800 metri.
Comentează articolul
Premier League

Tottenham pierde cu Arsenal, Man City profită și dispare în frunte. Noroc că United a reînceput să joace fotbal

19 noiembrie 2017
Danny Coposescu

Mauricio Pochettino le-a cam închis gura celor care reacționau la venirea sa în Anglia cu un „cine-i ăsta?“ infatuat. Întâi la Southampton, apoi la Spurs, argentinianul și-a câștigat reputația de tactician ager și inspirat, mai ales în ce privește numărul de jucători tineri promovați. Pentru asta, nimeni nu se mai îndoiește de calitatea sa. Dar […]

Citeşte articolul
Preview

Înapoi la cele importante: campionatele tari ale Europei revin cu derbiuri și controverse. Iată ce urmează în Big 5

17 noiembrie 2017
Danny Coposescu

Câteodată, pauzele competiţionale pentru meciurile internaţionale, fie ele şi baraje cu mize uriaşe, sunt un fel de teste ale răbdării. Naţionala nu mai e de mult standardul calititativ al fotbalului şi, oricât de entuziasmante ar fi turneele finale, majoritatea fanilor se uită cu jind la calendar şi aşteaptă reînceperea campionatelor. Mai ales după chinul unei […]

Citeşte articolul
Analiză

Agenda lui Contra: cinci concluzii după primele meciuri ale Naționalei cu noul selecționer

© FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro
16 noiembrie 2017
Ciprian Rus

Două victorii, una cu Kazahstanul, cealaltă în amicalul cu Turcia, un egal în Danemarca și o înfrângere ca un duș rece cu Olanda, la București. După patru meciuri, la final de sezon, e vremea câtorva concluzii pe marginea mandatului lui Cosmin Contra la echipa națională. Altă atitudine România a arătat o altă atitudine în ultimele […]

Citeşte articolul
Rusia 2018

Danish delight: Christian Eriksen îi demontează pe irlandezi la Dublin, Danemarca câştigă ultimul loc european la Mondial

15 noiembrie 2017
Danny Coposescu

Ne-am plâns foarte serios de lipsa golurilor în aceste meciuri de baraj pentru Cupa Mondială. Și pe bună dreptate: dacă n-ar fi fost turul dintre Croaţia şi Grecia, am fi avut două goluri în nouă meciuri. Dar cum am început secţiunea europeană, aşa am şi încheiat-o: cu o avalanşă de goluri. Păcat de efortul irlandezilor […]

Citeşte articolul
© 2017 Lead
Design: Live Design